När det är nationaldag då bloggar vi på svenska, det är sen gammalt. Håll till godo.

Motiveringar

Roo

Mitt hem är min borg brukar ju folk säga, men har du hört någon säga, min kropp är en kommun?

Som kommunalarbetare blir jag lite extra varm i hjärtat av metaforen som målas upp i Nathalies helt underbara Hela tiden.

Nathalie sjunger om tvivlen som aldrig sökt bygglov men som ändå slagit ned bopålarna i henne. Visst kan vi väl alla känna igen oss i det?

Jag ska inte säga att tvivel och dåligt självförtroende blir lättare med tiden, men lite, lite uddlösare blir det, eggen slits ned något. Den stora grejen är att du lär dig hantera och sortera de här känslorna. In med dem i en låda som ingen tittar i, låt dem bo där och gå vidare med annat.

Låten är en riktig poprökare som ger mig lite Van Halen-vibbar faktiskt! Det är svårt att inte bli på ett fantastiskt bra humör och nynna med, tvivlen till trots. För mig så är basen, framförallt den första minuten, fantastiskt bra och den lilla basfiguren vid minutstrecket gör mig lycklig in till bara benen. “Kommunens” kommunikationsavdelning gör sitt bästa för att utstråla den glädje detta ger mig.

Glad nationaldag!


Viktor

Så jag har bott i Eriksberg, Uppsala med endast några, mestadels korta, uppehåll sen jag flyttade till Uppsala för 23 år sen. Revanschen besjunger i Glimmer och Granit vårt helt perfekta lilla lokala torg med en kärlek som jag trodde var förbehållen alkisarna nere i Västertorgbarens källare. Dom har bytt nummer på bussen men annars är allt sig likt, synd bara att Revanschen inte verkar visa några livstecken så att dom kan uppdatera numret.

Låten, tja Revanscen beskriver den bäst själva när dom skriver att det är som om Olle ljungströms Reeperbahn hade skrivit Dire Straight låtar.


…och till vår nästa utmaning, kommer vi hitta en låt som…

…du upptäckte i sommar.

Vi tar en liten semester och återkommer med utmaningar tidigt i höst, på engelska igen.

Trevlig sommar y’all!